Nieuws/Binnenland
1174071
Binnenland

Moordende rechercheur trok kentekens na

Recherchechef Jan Petter vroeg in zijn vrije tijd informatie over kentekens op bij de meldkamer van de politie Gelderland-Zuid. Ook verrichtte hij aanhoudingen buiten diensttijd.

De rijksrecherche onderzoekt deze zaken, aldus plaatsvervangend korpschef Wim van Amerongen. Hij zei dat na afloop van de persconferentie van donderdag over de dubbele moord en zelfmoord door de recherchechef op 8 september in zijn woning in Kekerdom. Van Amerongen in De Gelderlander: "Jan Petter was een gedreven man. Ook buiten diensttijd hield hij zijn eigen onderzoek. Maar die gebeurtenissen duiden we nu op een andere manier. We hebben ons perspectief moeten bijstellen.”

Er is niets bijgehouden over welke kentekens Petter informatie opvroeg. „Voor zover die wel bekend zijn, trekt de rijksrecherche dat nu na”, zegt Van Amerongen.

Bij de korpsleiding zijn geen signalen binnengekomen dat Petter aan het afglijden was.

Petter schoot het Millingse stel René van de Wijdeven en Inge Kee dood en maakte vervolgens een einde aan zijn eigen leven. Het koppel had grote financiële problemen. Hun geldnood en het feit dat de politiechef hen financieel ondersteunde, zijn vermoedelijk een aanleiding geweest voor de schietpartij op 8 september.