Nieuws/Binnenland
1174094
Binnenland

Schutter zwembadmoord was al eerder in Marum

De auto die is gebruikt bij de moord op een inwoner van Marum op 11 juli, is enkele dagen voor de aanslag al in het Groningse dorp gezien. De politie heeft woensdag beelden van een beveiligingscamera vrijgegeven, waarop te zien is dat de wagen op zaterdag 7 juli door het dorp rijdt.

Mogelijk maakte de bestuurder/schutter toen al een eerste verkenningstocht. De politie gaat ervan uit dat de dader zich de dagen voor het schietincident al in Marum of omgeving heeft opgehouden. De wagen, een antracietgrijze Chrysler Voyager, werd een week voor de moord gestolen in Wezep (Gelderland) en werd direct na de aanslag uitgebrand aangetroffen op een parkeerplaats even buiten het dorp.

Het slachtoffer, de 40-jarige Jan Elzinga, werd 's ochtends om 7 uur voor het zwembad in Marum door de bestuurder van de auto opgewacht en doodgeschoten. De politie heeft nog geen idee wie de schutter is en wat zijn motief was.

Ook is de politie op zoek naar een groene Volvo, die samen met de Chrysler kort na de aanslag in de buurt van de parkeerplaats is gezien. De politie houdt er sterk rekening mee dat de inzittenden van de Volvo de schutter hebben geholpen bij zijn vlucht.