Nieuws/Binnenland
1174096
Binnenland

Uitgebrand wrak Marum blijkt gezochte auto

De opvallende paarse auto waarnaar de politie na de moord in Marum afgelopen dinsdag met man en macht op zoek was, blijkt diezelfde ochtend in het dorp te zijn uitgebrand. Dat meldde de politie donderdag.

In het Groningse dorp werd dinsdagochtend rond 7 uur een 40-jarige inwoner voor de ingang van het plaatselijke zwembad doodgeschoten. Vrijwel op hetzelfde tijdstip kwam bij de politie een melding binnen over een brandende auto even buiten het dorp.

Technisch onderzoek heeft uitgewezen dat het om de paarskleurige auto gaat met gouden belettering en Belgisch kenteken, waarmee de schutter er volgens getuigen mogelijk vandoor was gegaan.

Volgens de politie is het een aannemelijk scenario dat de dader door het in brand steken van de auto sporen heeft willen wissen, maar vast staat dat nog niet. Ook is nog niet duidelijk of er sprake was van brandstichting, meldde een woordvoerster. Het is volgens haar de vraag of dat ooit nog is te achterhalen door „de grote mate van verwoesting”.

De auto, een Chrysler Voyager, was in juli gestolen in Wezep, in de provincie Gelderland. Technisch onderzoek was noodzakelijk om uit te wijzen dat het om het gezochte voertuig ging. Na de moord riep de politie mensen via Twitter en Burgernet op om uit te kijken naar de paarse wagen. Ook een politiehelikopter, het Korps landelijke politiediensten en de Marechaussee werden bij de klopjacht ingezet.