Nieuws
1174166
Nieuws

Schaatser Mark Tuitert niet op NK

Schaatser Mark Tuitert neemt het komende weekeinde niet deel aan de NK afstanden. Dat heeft hij woensdagavond gezegd. De olympisch kampioen heeft bij een val op een training een scheurtje in een rib opgelopen. Tuitert zou in Heerenveen debuteren voor zijn nieuwe formatie Beslist.nl

Door de kwetsuur ontbreekt Tuitert ook op de eerste reeks van wereldbekerwedstrijden, die na de NK starten. „Ik verwacht er drie tot vier weken uit te zijn”, liet Tuitert weten. „Ik kan wel schaatsen, maar niet explosief. Dan heeft het geen zin om aan wedstrijden deel te nemen.”

Tuitert was vorige week zaterdag al gevallen, maar de schade leek in eerste instantie mee te vallen. De pijn nam echter toe, waarna hij besloot een echo te laten maken. Op de foto was de schade goed te zien, volgens Tuitert. „Het is echt een duidelijke breuk. Rijden is gewoon onverantwoord.”

De middenafstandspecialist richt zich nu op zijn herstel. „Ik moet de gretigheid van de afgelopen tijd vasthouden en focussen op het tweede deel van het seizoen.”