Ingrediënten: 400 ml kokosmelk ~ 400 ml kippenbouillon ~ 2 stengels citroengras, in stukjes ~ 1 stuk gemberwortel van 10 cm, fijngehakt ~ 5 limoenblaadjes, gescheurd ~ 2 el Thaise vissaus ~ 1 kipfilet ~ ¼ rode peper ~ 2 lente-uitjes ~ verse koriander ~ chili-olie ~ limoen 1. Kook de kokosmelk met kippenbouillon, citroengras, limoenblad en gember 30 minuten zachtjes. 2. Zeef deze bouillon, voeg de vissaus toe en laat 5 minuten koken. Roer de stukjes kipfilet met de in dunne plakjes gesneden peper erdoor en laat nog eens 5 minuten koken tot de kip gaar is. 3. Strooi de fijngesneden lente-ui en koriander bij het opdienen over de soep. Maak af met een paar druppels chili-olie en een stukje limoen. 4. Onthou: soep van de dag ervoor is altijd lekkerder. BEREIDING 35 minuten + 30 minuten koken Met de hele familie Alle recepten komen uit Alles is Familie Kookboek (€ 24,90, Dutch Media, ISBN 978 90 488 1618 7)