Nieuws
1174337
Nieuws

Kroket, frikandel of hamburger?

Een rommelende maag. Stug tik je door. "Wie gaat er mee lunchen?", klinkt over de werkvloer. Opgelucht spring je op: lunchtijd! Maar als je beneden komt verdwijnt je opluchting als sneeuw voor de zon. De frituurlucht waait je tegemoet en als je de kantine binnenkomt zie je waarom; kroketten, frikandelen, hamburgers en patat. In geen velden of wegen is een gezonde hap te bekennen. 4 op de 5 werknemers geeft de voorkeur aan een gezonde lunch.

Tachtig procent van de werknemers vindt het 'belangrijk tot zeer belangrijk om tijdens de lunchpauze te kunnen kiezen voor een gezonde en gevarieerde voeding', blijkt uit onderzoek van het internationale Food Program onder 6300 werknemers. Bovendien zou de voedingswaarde van lunch op werk belangrijker zijn dan de hoeveelheid eten.

Lunchen buiten de deur

45 procent van de ondervraagden eet achter zijn of haar bureau. En dat is ongezond, waarschuwt Lifeblood, een liefdadigheidsinstelling voor tromboseslachtoffers. Het zou de kans op een 'diepe veneuze trombose' (DTV) verdubbelen. Dus neem vijf minuten om in ieder geval je benen te strekken. Of nog beter: ga een keertje buiten de deur lunchen met collega's. Zo ga je lekker en gezond uit eten.  Slechts 2,5 procent van de ondervraagde Belgische werknemers luncht buiten de deur.

Wordt er bij jou op werk voldoende gezonde voeding aangeboden? Eet jij achter je bureau of in de kantine? En neem jij zelf lunch mee of juist niet? Praat met ons mee!

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest