Nieuws
1174358
Nieuws

Beloning Vitesse voor Bony

Vitesse gaat topscorer Wilfried Bony een vorstelijk aanbod doen om af te zien van een vertrek in de winterstop en daarmee de kansen op een Champions Leagueticket te vergroten. De aanvaller uit Ivoorkust, die afgelopen zondag tegen PSV zijn vijftiende doelpunt maakte, heeft wekenlang verkondigd dat hij vooral om financiële redenen naar het buitenland wil vertrekken. De international voelt zelf echter ook dat hij in Nederland aan het beste seizoen in zijn carrière bezig is.

Clubeigenaar Merab Jordania en algemeen directeur Erwin Kasakowski willen het voor Bony nu zo aantrekkelijk maken, dat er geen reden is om in januari al weg te gaan in Arnhem.

De club wil hem bovendien bewegen om niet naar de Afrika Cup af te reizen. „We hebben concrete plannen om Bony bij dit elftal aan boord te houden”, zegt Kasakowski. „We zijn achter de schermen al de besprekingen met zijn zaakwaarnemer begonnen. We doen er ongelooflijk veel aan om het team zo sterk mogelijk te maken voor de tweede helft van de competitie en daar hoort Bony bij.”

Lees het volledige artikel in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).