Nieuws
1174392
Nieuws

De Jong: Angel uit PSV halen

De thuiswedstrijd van vorig seizoen tegen PSV (2-0), moet vanavond voor Ajax als voorbeeld dienen, vindt Siem de Jong. "We hebben dat duel in ons hoofd. De jongens die er toen bij waren, weten dat het kan. De snelheid is het gevaar van PSV. Door 'kort te zitten', te voorkomen dat ze de passes op de snelle mensen geven, kunnen we de angel uit hun spel halen. Wat vorig jaar lukte, willen we nu ook."

De aanvoerder van Ajax beseft dat de belangen in de ArenA groot zijn. "Maar het is de laatste jaren eigenlijk altijd al zo dat Ajax-PSV heel belangrijk is. En dat is onze eigen schuld. Ook nu hebben we weer een overwinning nodig, omdat we te makkelijk en te veel punten hebben verloren. We willen - nee, moeten - het gat verkleinen. Het voordeel van tegen een concurrent winnen, is dat het op twee teams invloed heeft. Als we daarin slagen, krijgen wij een 'boost' en PSV een 'tikkie'. We moeten voorkomen dat wij die klap oplopen en het verschil negen punten wordt."

Waar het competitietreffen van maart de sleutel tot succes was, trekt De Jong ook lering uit de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal. "Dat was een goed leermoment, omdat we snel achter kwamen en PSV nog verder kon inzakken. Nu moeten we voorkomen dat ze extra in hun spel komen. Waar wij PSV pijn kunnen doen? Door de ruimtes in hun verdediging te benutten. Ik denk dat zij ook redelijk wat doelpunten hebben weggeven."