Nieuws
1174395
Nieuws

Revolutie in Londen

De rijkdom van Roman Abramovich heeft Chelsea financieel bij de machtigste clubs ter wereld gebracht, maar na bijna tien jaar moreel gezien bankroet gemaakt. Tot die conclusie zijn de fans van de Londense club, in mei nog winnaar van de Champions League, gekomen na het ontslag van trainer Roberto Di Matteo en de aanstelling van de op Stamford Bridge ongewenste Spaanse coach Rafa Benitez.  

Waar seizoenenlang is gejubeld om de miljoenen die de Russische miljardair in Chelsea Football Club pompte, strijden nu treurnis en bitterheid om voorrang bij de aanhang. De club heeft bakken met geld gekregen van Abramovich. Maar door toedoen van de man die met eigen Boeing-vliegtuigen en slagschepen de wereld rondgaat, heeft Chelsea verder niets meer. Geen waardigheid, geen ethiek en geen principes.

Het is de prijs die Chelsea als club betaalt voor de dictatuur van een miljardair.

Abramovich keurt het ook goed dat zijn aanvoerder John Terry een tegenstander uitmaakt voor ’zwarte klootzak’ en dat spelers van Chelsea de hoog aangeschreven scheidsrechter Mark Clattenburg uitmaken voor ’racist’ zonder dat te kunnen bewijzen. Terry mag, ondanks tal van rechtszaken, de aanvoerdersband blijven dragen. Omdat de clubeigenaar het wil.

Lees het het volledige verhaal in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).