Nieuws
1174400
Nieuws

AutoRAI 2013 gaat definitief niet door

De 2013-editie van de AutoRAI gaat niet door. Dat heeft de organisatie zojuist bevestigd.

Economische situatie

“Als gevolg van de economische situatie is gebleken dat importeurs en toeleveranciers in de auto-industrie flink onder druk staan. Gezamenlijk hebben we een afweging moeten maken en helaas pakt dit voor de AutoRAI 2013 niet goed uit”, aldus Olaf de Bruijn, directeur RAI Vereniging.

Gewijzigde opzet

"We vinden het jammer dat we de autoliefhebbers in Nederland teleur moeten stellen. We weten dat veel mensen uitkijken naar de AutoRAI. Voor de toekomst kijken we of een gewijzigde opzet van het evenement mogelijk is”, zegt beursmanager AutoRAI Joost ’t Hooft.

Ook geen AutovakRAI

De AutoRAI 2013 stond gepland voor april volgend jaar. Ook de AutovakRAI 2013, de vakbeurs voor toeleveranciers in de aftersales markt, zal niet plaatsvinden.

Eerder

Autovisie schreef eerder deze week al dat de 2013-editie mogelijk niet door zou gaan vanwege te hoge kosten. Bovendien waren er nog te weinig aanmeldingen binnen bij de organisatie. Een importeur is gemiddeld tussen de 500.000 en 1.500.000 euro kwijt voor een stand op de AutoRAI. Voor veel importeurs is dit door de crisis niet langer op te brengen.