Nieuws/Binnenland
1174413
Binnenland

Jansson in beeld bij Twente

De Zweedse centrale verdediger Pontus Jansson van Malmö FF is een serieuze kandidaat om komende zomer bij FC Twente Douglas op te volgen. De Braziliaan is in het bezit van een aflopend contract en heeft aangekondigd de stap naar een grotere competitie te willen maken.

De 21-jarige Jansson is een fysiek sterke, grote (1.90 meter), rechtsbenige centrumverdediger, die al 65 wedstrijden in het eerste van Malmö achter zijn naam heeft staan en twee A-interlands voor de Zweedse nationale ploeg speelde. Jansson en zijn zaakwaarnemer Martin Dahlin willen zich niet uitspreken over het al dan niet hebben van contacten met FC Twente.

Jansson wil wel kwijt FC Twente als een interessante optie te beschouwen. „Voor Zweedse voetballers is de Nederlandse competitie een prima podium om zich verder te ontwikkelen”, aldus Jansson. Het Russische FC Krylya Sovetov Samara heeft onlangs een bod uitgebracht op de verdediger, die nog een contract van anderhalf jaar heeft, maar Jansson wil niet naar Rusland. FC Twente is op zoek naar centrale verdedigers, omdat komende zomer behalve Douglas naar verwachting ook Peter Wisgerhof vertrekt.