Nieuws/Binnenland
1174698
Binnenland

Hengelsport en Visbotenbeurs

In het weekend van 1 en 2 december wordt de jaarlijkse Hengelsport en Visbotenbeurs voor het eerst in de Utrechtse Jaarbeurshallen georganiseerd.

Vissen is razend populair onder een groot publiek en daarom is de beurs na 10 jaar in de Veemarkthallen nu verhuisd naar de Jaarbeurs. Met een totaal beursoppervlak van 18.000 m2 is dit hengelsport eldorado nu verdubbeld in omvang. Dat betekent een groter aantal, ruimer opgezette stands, dit jaar 120.

Geheimen

Behalve aanbieders van hengelsport artikelen hebben ook visverenigingen, reisorganisaties en diverse vismedia een plek op de beurs. Ook de visboten zijn met een breed  aanbod aluminium en polyester modellen en toebehoren zoals buitenboordmotoren en fishfinders goed vertegenwoordigd. Voor de karpervissers is er een speciaal plein, het Carp Square. Experts delen daar hun geheimen met het publiek en tonen een compleet aanbod karpervis benodigdheden.

Jonge bezoekers

Voor de jonge bezoekers is een speurtocht uitgezet en elke beursdag kunnen 300 gelukkige deelnemers een hengel winnen. Entreeprijs: online € 9, aan de kassa € 11, kinderen tot 12 jaar gratis.