Nieuws
1174932
Nieuws

Koster weg bij Beerschot

Adrie Koster en Beerschot AC gaan per direct uit elkaar. De Nederlandse trainer, die sinds dit seizoen aan de slag was bij de Belgische eersteklasser, kon niet overtuigen. Beerschot staat twaalfde in de Belgische Jupiler League met 17 punten uit 17 wedstrijden.

Clubvoorzitter Patrick Vanoppen spreekt tegenover de Belgische televisiezender Sporza over een ontslag in onderling overleg. "Er zijn deze week op de training dingen gebeurd, waardoor we samen hebben besloten dat er geen mogelijkheid meer was om dit seizoen nog een positief vervolg te breien aan onze samenwerking", zegt Vanoppen. "Met grote spijt hebben beide partijen besloten om uit elkaar te gaan. Vrijdag geven we meer uitleg op een persconferentie."

De 58-jarige Koster werd vorig jaar oktober ontslagen bij Club Brugge. Hij is na Ron Jans (Standard Luik) de tweede Nederlandse coach in korte tijd die moet vertrekken bij een club uit de hoogste voetbalklasse van België.

Beerschot is al de zevende Belgische eersteklasser die dit seizoen van trainer wisselt, na Standard, AA Gent, Cercle Brugge, Club Brugge, Lierse en Waasland-Beveren.