Nieuws/Binnenland
1174941
Binnenland

Redknapp wil Anelka halen

Harry Redknapp is nog maar net begonnen bij Queens Park Rangers, maar de nieuwbakken coach heeft al precies in de gaten waar het aan schort bij de nummer laatst van de Premier League. Hij heeft een spits nodig en heeft Nicolas Anelka op het oog om dat gat op te vullen.

Redknapp, die afgelopen weekeinde de ontslagen Mark Hughes opvolgde, heeft van het bestuur van QPR tien miljoen pond gekregen als budget voor het halen van spelers in de winterstop. Toch heeft de club liever dat Redknapp spelers huurt dan koopt.

Problemen in spits

De 65-jarige trainer heeft grote problemen in de aanval, nu Andrew Johnson en Bobby Zamora geblesseerd zijn. Djibril Cisse is de enige fitte spits in de selectie van QPR. Anelka wordt de eerste troef van Redknapp. De 33-jarige Fransman staat onder contract van Shanghai Shenua, maar kan op tijdelijke basis worden gehuurd, omdat de Chinese competitie al is afgelopen.

Torenhoog salaris

Anelka gaf eerder al aan graag naar Europa terug te keren, omdat hij zich niet thuis voelt in China. Enige probleem is het torenhoge salaris van de spits, aangezien hij in China 250.000 Engelse pond per week verdient. Aangezien QPR dat niet kan ophoesten, moeten beide partijen tot een overeenkomst komen. Daarnaast begin de Chinese competitie weer in maart, terwijl de Engelse club Anelka graag tot en met het einde van het seizoen huurt.