Nieuws
1174977
Nieuws

Will.i.am onthult prijzige foto.sosho-accessoire

De al eerder aangekondigde camera-accessoire van rapper Will.i.ams nieuwe bedrijf i.am+ is nu officieel onthuld. Het gaat om de foto.sosho, een hoesje voor de iPhone waardoor de telefoon betere foto's kan maken.

Er komen drie versies van de foto.sosho uit. De C.4 is de goedkoopste variant, al is hij met een prijskaartje van £199 (ongeveer €250) toch aardig aan de prijs. Het apparaatje is in feite een iPhone-hoesje waarbij de gebruiker de lens voor de camera kan vervangen. De C.4 wordt geleverd met drie verschillende lenzen. Ook bevat het een aparte flits, die volgens de makers betere resultaten oplevert dan de ingebouwde flits van de iPhone.

De V.4 kost £299 (€360) en bevat naast de functies van de C.4 ook een uitschuifbaar en van achteren belicht qwertytoetsenbord. Deze maakt middels bluetooth contact met de telefoon.

Zowel de C.4 als de V.4 werken alleen met een iPhone 4 of 4S en zijn vanaf 6 december te koop. De accessoires worden voorlopig alleen verkocht in winkels van de Britse modeketen Selfridges.

iPhone 5

Voor de iPhone 5 heeft i.am+ de V.5 en L.5 gemaakt. Deze bevatten beide ook de verwisselbare lenzen en het uitschuifbare toetsenbordje, maar hebben daarnaast een compleet eigen beeldsensor. Hierdoor wordt de iPhone in feite met een 14 megapixel camera uitgerust.

Prijzen voor deze versies zijn nog niet bekend. Ook komen deze pas in 2013 uit.

Opvallend is dat Will.i.am voor de foto.sosho heeft samengewerkt met Chandra Ratakrishnan, voorheen directeur van het mislukte technologiebedrijf Fusion Garage. Ratakrishnan was eerder verantwoordelijk voor de beruchte JooJoo-tablet, die bijzonder slecht ontvangen werd door de pers toen het in 2010 uitkwam.