Nieuws/Binnenland
1174990
Binnenland

'Tunnel kan wel smaller door crisis'

Vanwege de economische crisis kan een tunnel die in Barneveld wordt aangelegd wel smaller worden. Dat maakt de aanleg van de tunnel meteen ongeveer 10 miljoen euro goedkoper voor de gemeente. Dat hebben B en W van Barneveld donderdag aan de gemeenteraad geschreven.

Door de crisis wordt een bedrijventerrein aan de ene kant van de voorgenomen tunnel niet zo grootschalig ontwikkeld als vorig jaar nog het plan was. Er zal dus minder verkeer door de tunnel rijden, die daarom aan één rijbaan in beide richtingen wel genoeg heeft, aldus het college.

De tunnel gaat onder de spoorlijn Amersfoort - Apeldoorn door. Voordat de gemeente en spoorbeheerder ProRail veel kosten gaan maken voor de voorbereidende werkzaamheden, hebben B en W nut en noodzaak nog eens goed laten doorrekenen.

Het college stelt de raad ook voor om pas met de aanleg van de tunnel te beginnen als het zeker is dat er een regionale sprinterverbinding komt over het bestaande spoor. Oorspronkelijk zou de bouw begin volgend jaar van start gaan.