Nieuws/Binnenland
1175000
Binnenland

CDA wil uitleg over beïnvloeding wedstrijden

Na nieuwe signalen over pogingen om sportwedstrijden te beïnvloeden, wil Hanke Bruins Slot, Tweede Kamerlid voor het CDA, opheldering van minister Edith Schippers (Sport). Bruins Slot trekt donderdag aan de bel vanwege uitlatingen van oud-tennisser Raemon Sluiter die aangaf dat ook hij wel eens is gepolst en dat de tennissport op dit moment niet schoon zou zijn.

Schippers gaf eerder aan dat er volgens haar geen aanwijzingen zijn voor zogeheten matchfixing, het voor veel geld beïnvloeden van wedstrijden door bijvoorbeeld gokkers, bij Nederlandse sportwedstrijden. Ze wil hier wel volledige duidelijkheid over en laat er een onderzoek naar doen. Bruins Slot vraagt nu zich af hoe de recente uitspraken van Sluiter aansluiten bij Schippers' eerdere uitlatingen.

De minister kondigde in juli een uitgebreid onderzoek aan naar matchfixing en hoe er tegen kan worden opgetreden. De uitkomsten worden in de loop van 2013 verwacht. „Ik wil af van de geur van corruptie in de sport en kraakhelder hebben of matchfixing in Nederland plaatsvindt of niet”, stelde Schippers toen.