Nieuws
1175028
Nieuws

FIA: Geen zaak tegen Vettel

De internationale autosportfederatie (FIA) heeft een eventueel protest van de Italiaanse formule 1-renstal Ferrari donderdag bij voorbaat verworpen. Volgens Ferrari zou Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van Brazilië een andere coureur hebben ingehaald terwijl er met een gele vlag werd gezwaaid. Britse en Italiaanse media meldden woensdag dat Ferrari daarom een protest zou overwegen.

Volgens de FIA is er echter geen sprake van een illegale inhaalactie van Vettel. "Er is geen zaak", zei een woordvoerder van de federatie tegen autosport.com. Voordat Vettel zijn inhaalactie inzette zou alweer sprake zijn geweest van een groenevlagsituatie.

Als een mogelijk protest van Ferrari was gehonoreerd had dat Vettel zijn wereldtitel gekost. Die zou dan naar de voor Ferrari rijdende Spanjaard Fernando Alonso gaan.

Ook Bernie Ecclestone, de baas van de Formule 1, onderstreepte donderdag dat er niks verandert. „Sebastian Vettel is de wereldkampioen van 2012”, aldus Ecclestone op de website Spiegel Online. „Ik ben niet verantwoordelijk voor de reglementen, dat ligt in de handen van de FIA. Maar de wedstrijdleiding was de hele race van alles op de hoogte en die heeft een duidelijke beslissing genomen. Er zijn ook geen protesten ingediend binnen de voorgeschreven tijd.”