Nieuws
1175038
Nieuws

'Ferrari overweegt protest tegen Vettel'

Het laatste rondje in het formule 1-circus mag dan dit seizoen gereden zijn, helemaal voorbij lijkt de laatste race afgelopen zondag in Brazilië nog niet. Volgens Britse en Italiaanse media overweegt Ferrari, de renstal van 'verliezer' Fernando Alonso, een protest tegen wereldkampioen Sebastian Vettel van Red Bull in te dienen. Daarmee zou diens wereldtitel, zijn derde op rij, weleens in het geding kunnen zijn.

De 25-jarige Duitser zou tijdens de laatste Grand Prix in Sao Paulo collega Jean-Eric Vergne van Toro Rosso hebben ingehaald tijdens een gele vlag-situatie, waarbij inhalen niet is toegestaan. De teamleiding van Ferrari hoopt met de camerabeelden vanuit de bolide van Vettel te kunnen aantonen dat de coureur van Red Bull een illegale manoeuvre heeft begaan.

Bizar scenario

Vettel eindigde in Brazilië op de zesde plaats. Met zijn Spaanse rivaal Alonso op de tweede plek was die klassering net voldoende voor titelprolongatie. Indien het protest van Ferrari wordt doorgezet en toegewezen, kan Vettel naar de achtste plaats worden teruggezet. Daarmee zou Alonso alsnog wereldkampioen zijn, met 1 punt verschil.

Ferrari, Red Bull en de internationale autosportfederatie (FIA) waren woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar. Ook zonder officieel protest van Ferrari kan de FIA een eigen onderzoek instellen naar het incident.

Alonso reageerde op Twitter op cryptische wijze op de spannende situatie. „Wonderen kan ik niet verrichten. Maar binnen de regels kom ik wel tot wonderen.”