Nieuws/Buitenland
1175063
Buitenland

Barmhartige agent is hit

Een jonge Amerikaanse agent uit New York is in één klap wereldberoemd op internet geworden dankzij een foto waarop is te zien hoe hij een blootvoetse zwerver een paar schoenen geeft.

Het barmhartige tafereel werd op 14 november vastgelegd door een toeriste uit Arizona. De vrouw mailde de foto naar de NYPD, het New Yorkse politiekorps, dat het dinsdag op de eigen Facebookpagina zette. Sindsdien is de foto al meer dan anderhalf miljoen keer bekeken, ruim 70.000 keer gedeeld en zijn er 20.000 reacties op binnengekomen. Mensen raken niet uitgepraat over de goede daad van de agent, de 25-jarige Lawrence DePrimo.

DePrimo, die sinds 2010 voor de NYPD werkt en nog bij zijn ouders woont op Long Island, is verbouwereerd door alle aandacht. Hij vindt zijn gift aan de zwerver niet zo bijzonder. “Het was ijzig koud die dag en ik kon de blaren op zijn blote voeten zien. Zelfs ik had het, ondanks twee paar sokken, koud”, zo legt hij uit aan The New York Times. “We raakten aan de praat en zo kwam ik zijn schoenmaat te weten.” DePrimo liep een schoenenwinkel binnen waar hij uit eigen zak voor 75 dollar (58 euro) een paar laarzen kocht.

DePrimo heeft geen idee hoe de zwerver heet en waar hij nu is. ”Ik bood nog aan een kop koffie voor hem te halen, maar hij had de schoenen nog niet aangetrokken of hij ging weer zijn eigen weg. Daarop keerde ik ook terug op mijn post.”