Nieuws
1175074
Nieuws

Heemskerk kiest voor Wouda

Femke Heemskerk kiest voor Eindhoven en Marcel Wouda. De zwemster heeft besloten te gaan trainen bij het Nationaal Trainings Centrum in Eindhoven, waar Wouda de leiding heeft als trainer.

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Londen trainde Heemskerk in Marseille. Maar haar olympische optreden bracht haar, ondanks een zilveren medaille op de 4x100 vrij, niet wat ze ervan had verwacht. Ze gaf er daarom de voorkeur aan terug te keren naar Nederland. Voor haar overstap naar Frankrijk trainde ze in Amsterdam onder coach Martin Truijens. De afgelopen periode was ze op 'snuffelstage' in hoofdstad en in Eindhoven. Uiteindelijk koos ze ervoor in Brabant te gaan toewerken naar de Spelen in Rio de Janeiro.

Heemskerk werkte in het begin van haar loopbaan al samen met Wouda toen hij in 2003 haar coach was bij de Europese Jeugdkampioenschappen in Glasgow. „Ik wilde vooral heel goed praten met hem en het blijkt dat het 'matcht' tussen ons. Het is toch een enorme uitdaging om de komende drieënhalf jaar in een nieuwe, frisse omgeving aan de slag te gaan met Marcel.”

“Ik voel me heel erg welkom in de groep", liet Heemskerk weten. "Een team met Ranomi Kromowidjojo en Sharon van Rouwendaal waarmee ik kan sparren en met jonge en energieke zwemmers met veel kwaliteit. Ik kan me daaraan optrekken, maar tegelijk kan ik ook veel geven."