Nieuws
1175102
Nieuws

Overlijden dochter bekend via Facebook

Een Britse moeder is er via Facebook achtergekomen dat haar dochter was overleden. De politie betreurt de zaak, maar laat weten niet eerder het adres van de familie te hebben kunnen achterhalen.

De 30-jarige Karla James overleed op 23 juli om 20.17 uur in haar huis in Tredegar, Wales. Moeder Cheryl Jones werd die avond gebeld door een neef nadat deze de boodschap "She's died. RIP Karla" had gelezen op de sociale netwerksite.

Jones belde meteen het mobiele nummer van haar dochter die beantwoord werd door de politie die aangaf direct naar haar toe te komen. “Ik was Karla’s moeder, haar naaste bloedverwant, ze zouden direct naar me toe hebben moeten komen”, aldus de moeder die slechts 1,5 km van haar dochter woonde.

De 49-jarige Jones heeft inmiddels een officiële klacht ingediend bij de politie. Die zegt de klacht in onderzoek te hebben, zo meldt BBC Online.

Over de doodsoorzaak van James die in haar jeugd hartproblemen had, is nog niets bekend.

De Britse politicus Nick Smith heeft zich inmiddels het lot aangetrokken van Jones.”Ik heb de politie gevraagd om aan te geven welke stappen ze hebben genomen na de dood van Karla en deze informatie doorgegeven aan mevrouw Jones. “Ik sta klaar om de familie te helpen op welke manier ik kan.” In een brief aan Smith schrijft de politie dat ze na de dood van Karla is begonnen met het zoeken naar adressen van nabestaanden, maar dat deze pas om 23.30 werden gevonden. “Het is een trieste aanklacht tegen de huidige maatschappij dat een onbekende persoon de beslissing neemt dergelijk tragisch nieuws openbaar te maken, zonder rekening te houden met de familie”, aldus de politie van Gwent in de brief.