Nieuws
1175103
Nieuws

'Nog een update voor Windows Phone 7.8'

Het lijkt erop dat kopers van een Windows Phone 7.5-telefoon nog even kunnen genieten van hun toestel. Na de update naar versie 7.8 zit er nog een significante update aan te komen, zo blijkt uit gelekte interne documentatie van Nokia.

Omdat telefoons met WP7.5 niet geüpdatet kunnen worden naar WP8, heeft ontwikkelaar Microsoft een soort van 'tussenversie' gemaakt. Hierdoor worden toch bepaalde functies van het nieuwe mobiele OS, zoals de uitgebreidere mogelijkheden om het thuisscherm aan te passen, aan bestaande Windows Phone-toestellen toegevoegd.

Het document van Nokia betreft een tijdslijn met softwareupdates die gepland zijn voor het platform. Na het blokje met 'Windows Phone 7.8' is echter nog een blokje met 'Windows Phone 7.x' te zien. Dit doet vermoeden dat er dus nog een nieuwe versie van het doodlopende platform uitkomt.

Er was veel te doen om het feit dat WP7-toestellen die vorig jaar - en ook nog dit jaar - uitkwamen, niet naar WP8 opgewaardeerde kunnen worden. Microsoft heeft echter de onderliggende software van het besturingssysteem zodanig veranderd, dan huidige toestellen niet meer compatibel zijn.