Nieuws/Binnenland
1175122
Binnenland

'Vier jaar cel voor fatale kickbokstrap'

De 33-jarige amateurvoetballer Silvester M. moet als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt 4 jaar de cel in voor de dood van een 77-jarige supporter. Volgens justitie heeft hij de toeschouwer een „vechtsporttrap” gegeven, waarop die zo ernstig gewond raakte dat hij uiteindelijk kwam te overlijden.

Hoewel het OM de verdachte aanvankelijk verantwoordelijk hield voor doodslag, sprak de officier van justitie donderdag bij de rechtbank in Amsterdam over zware mishandeling met de dood tot gevolg. Ze achtte echter niet bewezen dat M. vooraf de „aanmerkelijke kans op de dood voor lief heeft genomen”.

De amateurvoetballer heeft altijd gezegd dat het niet zijn bedoeling was de man te doden. Dit blijkt volgens het OM ook niet uit getuigenverklaringen.

M. ging vorig jaar december door het lint toen hij een rode kaart kreeg tijdens een voetbalwedstrijd en de toeschouwer van de tegenpartij zich hierover instemmend uitliet vanaf de zijlijn. De voetballer gaf de supporter daarop volgens het OM een schop tegen het bovenlichaam. De man overleed een maand later.

De voetballer speelde voor Sporting Noord en nam het die dag op tegen OSV, beiden Amsterdamse clubs.