Nieuws/Binnenland
1175125
Binnenland

130 patiënten Ruwaard moeten uitwijken

Ongeveer 130 patiënten van de afdeling cardiologie van het in opspraak geraakte Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse moeten hun afspraak uitstellen of uitwijken naar een ander ziekenhuis. Dit liet het ziekenhuis woensdag weten. Dinsdag werd bekend dat de poliklinieken op vier locaties voor onbepaalde tijd dicht zijn.

Het gaat om mensen die een controleafspraak hadden tot en met 1 december. „De patiënten zijn allemaal telefonisch op de hoogte gesteld. Als blijkt dat er sprake is van een verhoogd risico, dan kunnen ze terecht bij een ander ziekenhuis in de regio”, vertelt een woordvoerster van het ziekenhuis.

De andere patiënten kunnen ervoor kiezen om op een later moment naar het Ruwaard ziekenhuis te gaan, hoewel het niet duidelijk is wanneer de poliklinieken weer open gaan. Ook kunnen ze naar een ander ziekenhuis gaan, maar daar bestaan regelmatig wachtlijsten voor de afdeling cardiologie.

Op de afdeling cardiologie zijn mogelijk mensen overleden door fouten van cardiologen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het ziekenhuis onder verscherpt toezicht gesteld. Vorige week werd al de afdeling cardiologie gesloten.