Nieuws/Binnenland
1175168
Binnenland

De kerstkoorts stijgt

Sinterklaas heeft zijn hielen nog niet gelicht of er wordt al druk onderzocht wat we zoal met kerst willen. Zo werd gisteren bekend dat werknemers liever een kerstpakket ontvangen dan een tegoedbon of geldbonus.

Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1050 mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder van Noviodata in opdracht van Kerstpakketten.nl.Bijna de helft van de respondenten (49 procent) krijgt het liefst een gemengd kerstpakket van zijn werkgever, terwijl 30,9 procent graag een tegoedbon ontvangt en 20 procent een geldbonus.Overigens denkt ongeveer de helft (47,6 procent) geen kerstpakket te ontvangen van zijn of haar werkgever. Vrouwen vinden het leuker om een kerstpakket te ontvangen dan mannen.

De heren zijn wel weer vaker te porren voor de kerstmarkt, zo blijkt uit onderzoek van Intratuin onder duizend respondenten. Onder de kerstvierende Nederlanders (87 procent) bezoekt 67 procent een kerstmarkt. Van de mannelijke bezoekers gaat 41 procent meerdere keren per jaar tegenover 23 procent van de vrouwen. De kerstmarktgangers blijven graag binnen de landsgrenzen (81 procent). Vooral in het zuiden des lands (35 procent), gevolgd door de randstad (26 procent) en het oosten van ons land (19 procent).