Nieuws
1175182
Nieuws

Airbus geeft Boeing een lange neus

Airbus is een reclame-offensief begonnen tegen concurrent Boeing. In de advertentie heeft Airbus een toestel van Boeing afgebeeld met een wel heel erg lange Pinokkio-neus. De Europese vliegtuigbouwer beschuldigt concurrent Boeing er namelijk van het zuinige brandstofverbruik van de 737 en 747 toestellen veel te rooskleurig voor te stellen.

De concurrentiestrijd tussen de grote vliegtuigbouwers is hevig en de advertentie, die deze week in gespecialiseerde luchtvaartmagazines werd geplaatst, is volgens Airbus salesmanager John Leahy een antwoord op een campagne van Boeing.

Nadelige verbruikscijfers

In die campagne maakte gebruik van gegevens en verbruikscijfers die wel heel nadelig waren voor Airbus. "Boeing doet daarmee de waarheid geweld aan, en dat kunnen wij niet over onze kant laten gaan", zegt John Leahy. "Dit kon echt niet meer door de beugel, en vroeg om een reactie!".

Boeing laat bij monde van woordvoerder Marc Birtel, weten dat de campagne die zij hebben gevoerd zonder meer correct is. "Wij zijn nu eenmaal overtuigt en geloven in de superieure prestatie van onze toestellen", aldus de Boeing zegsman.

Bron: The Telegraph