Nieuws
1175183
Nieuws

"ik ben meer gemotiveerd dan renners"

Van Vliet blijft kritisch

Bij zijn vertrek als bondscoach van de KNWU laat Leo van Vliet zich opnieuw kritisch uit. "Ik kan terugzien op een mooie periode waarin ik me 200 procent heb ingezet, maar ik kan mij niet altijd vinden in de instelling en motivatie van sommige renners.”  

Van Vliet twijfelde of hij nog langer wilde functioneren als bondscoach van de Nederlandse wielerprofs. „Ik was niet helemaal happy. Ik had soms het gevoel dat ik meer gemotiveerd was dan de renners.”

Met name de laatste twee WK' s waarin Nederland een ondergeschikte rol speelde, hadden Van Vliet gefrustreerd. "Ik was zo teleurgesteld, ik weet niet wat ik meer had moeten doen. Ik weet ook niet of ik nog de motivatie had gehad om door te gaan. De KNWU wil dat niet, maar het was ook geen één-tweetje dat ik ja had gezegd.”

WK in Limburg

Na het WK van dit jaar in Limburg kwam Van Vliet met openlijke kritiek op de Nederlandse wielrenners. Hij vond dat veel coureurs, met name die van Rabobank, te veel 'gepamperd' zouden worden.

De KNWU wil verder met een fulltimer, sowieso geen optie voor Van Vliet die parttime in dienst was. „Ik heb genoeg te doen.”