Nieuws/Binnenland
1175184
Binnenland

Krajicek zegt Rotterdam af

Michaëlla Krajicek doet niet meer aan de KNLTB Tennis Masters, die van 11 tot en met 15 december in Rotterdam worden gehouden. De winnares van 2010 is nog niet fit genoeg.

"Ik heb geregeld contact met haar gehad de laatste drie maanden. Ze gaf vorige maand aan dat ze flink aan het trainen was. Maar er is nu toch een kink in de kabel gekomen. Ze traint nu niet veel en heeft helaas toch moeten afzeggen”, zei toernooidirecteur Raemon Sluiter donderdag. Krajicek liet eerder dit jaar weten dat ze problemen had met haar hart, maar die situatie was rond US Open wel weer onder controle.

Kiki Bertens is als eerste geplaatst bij de vrouwen. Ook Arantxa Rus maakt haar opwachting. De speelster uit Monster had aanvankelijk een trainingsperiode ingepland bij Nick Bollettieri in Amerika. Sluiter: "Maar ook Arantxa is niet helemaal fit en daarom heeft het voor haar geen zin naar Amerika te gaan. Ze blijft in Nederland en kan dus toch meedoen.”

Bij de mannen voert Robin Haase de plaatsingslijst aan. Hij krijgt gezelschap van onder meer Igor Sijsling en Thiemo de Bakker. Voor de winnaar van het mannentoernooi ligt opnieuw een wildcard voor het ABN Amro World Tennis Tournament klaar.