Nieuws/Binnenland
1175235
Binnenland

Iets meer omzet horeca

De Nederlandse horeca heeft in het derde kwartaal iets meer (0,6 procent) omzet behaald vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dat kwam echter volledig door hogere prijzen. Het volume kromp met 1,3 procent, de grootste volumedaling in twee jaar. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt.

Vooral cafés hadden het moeilijk. Zij behaalden in het derde kwartaal 3,2 procent minder omzet. „Hiermee zet de omzetdaling, die in het tweede kwartaal van 2012 is ingezet, door”, aldus het CBS. Het volume kromp in het derde kwartaal met ruim 5 procent. Restaurants deden het met een omzetgroei van 2,6 procent beduidend beter dan de overige horecabranches.

Restaurants deden het met een omzetgroei van 2,6 procent beduidend beter dan de overige horecabranches. De prijzen stegen met 1,6 procent, het volume was ruim 1 procent hoger.

De omzet van de hotels was in het derde kwartaal 0,2 procent hoger dan een jaar eerder. In de eerste helft van 2012 bedroeg deze stijging nog ruim 3 procent.