Nieuws/Binnenland
1175260
Binnenland

Ophef om naaktfoto docente

Een docente van de Canisius Scholengemeenschap in Almelo kreeg de schrik van haar leven toen ze via WhatsApp een naaktfoto van zichzelf onder ogen kreeg, die de hele school al was rondgegaan.

Het blijkt te gaan om een nepfoto, want onbekenden hebben met photoshop een foto van het gezicht van de lerares op een naakt vrouwenlichaam gemonteerd. Vervolgens verspreidden ze het via WhatsApp.

De geschokte docente kreeg de foto op haar eigen mobieltje toegestuurd. Daarop stapte ze naar de schoolleiding en deed bovendien aangifte bij de politie. De directie stuurde vervolgens een brief naar de ouders, waarin werd toegelicht dat het om een namaakfoto gaat.

"Maar ook hebben we een educatieve oproep gedaan”, aldus schooldirecteur R. Delnooz. "We hebben de ouders gevraagd in gesprek te gaan met hun kinderen wat de impact kan zijn van dergelijke foto’s.”

Het incident is bovendien intussen in enkele klassen besproken. Ook is de school een intern onderzoek begonnen in een poging de dader(s) op te sporen. Dit heeft volgens woordvoerder Delnooz echter nog niets opgeleverd. "Dat soort onderzoeken is bij social media vaak uiterst moeizaam.”