Nieuws
1175392
Nieuws

'Streep door Europa League'

De Europa League wordt mogelijk in 2015 afgeschaft. Daardoor zou het aantal deelnemers in de Champions League groeien van 32 naar 64 clubs.

Een andere mogelijkheid is om de winnaar van de Europa League te bekronen met een Champions League-ticket. Daardoor wordt het voor clubs (financieel) aantrekkelijker om de finale te halen.

"Er is inderdaad een discussie over de toekomst van de Europa league", beaamde UEFA-voorzitter Michel Platini. "We nemen in 2014 een besluit, nu is er nog niets concreet. We werken momenteel meerdere opties uit."

De discussie laaide op doordat veel clubs niet hun sterkste elftallen opstelden in de Europa League. FC Twente en PSV zijn een speelronde voor het einde van de groepsfase al uitgeschakeld. De afgelopen jaren „overwinterden” ze steeds moeiteloos. Vaak bleven spelers uit voorzorg aan de kant.

Videobeelden

Platini liet verder weten in de toekomst mogelijk videobeelden te willen gebruiken bij het beoordelen van buitenspelsituaties. Hij zei wel dat dit idee nog in een zeer prematuur stadium verkeert.