Nieuws/Binnenland
1175393
Binnenland

AutoRAI 2013 gaat niet door

De AutoRAI 2013 die voor volgend jaar april gepland stond, gaat niet door. Dat meldde de organisatie van de tweejaarlijkse autoshow woensdag.

Omdat te weinig auto-importeurs zich voor het evenement hadden aangemeld, bleek het niet mogelijk de traditionele opzet met merkenstands te handhaven. ,,Als gevolg van de economische situatie is gebleken dat importeurs en toeleveranciers in de auto-industrie flink onder druk staan. Gezamenlijk hebben we een afweging moeten maken en helaas pakt dit voor de AutoRAI 2013 niet goed uit'', zegt Olaf de Bruijn, directeur van de RAI Vereniging.

De organisatie kijkt nog of in de toekomst een gewijzigde opzet van het evenement mogelijk is. ,,In het crisisjaar 2009 kozen we bijvoorbeeld voor een gewijzigde opzet waarbij de auto's niet op merk werden uitgestald maar op type auto. Misschien komt uit ons overleg naar voren dat zoiets nog een optie is, maar daarover kan ik nu nog niets zeggen'', aldus een woordvoerder.

Erg jammer

Sinds de eerste rijwieltentoonstelling in 1895 werd alleen tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog ervoor gekozen om de show niet te laten doorgaan. De laatste keer dat het evenement plaatsvond was in 2011. Toen bezochten 270.348 autoliefhebbers het Amsterdamse RAI-gebouw.

Brancheorganisatie Bovag vindt het ,,erg jammer'' dat het evenement niet doorgaat. ,,Het is toch op dit tweejaarlijkse festijn waar de merken zich kunnen etaleren en zich van hun beste kant kunnen laten zien'', aldus een woordvoerder. ,,Zo was op de vorige editie het elektrische vervoer prominent aanwezig. Maar we weten dat de sector onder druk staat. Vier jaar geleden hing de AutoRAI ook al aan een zijden draadje. Toen ging het nog net wel door.''