Nieuws
1175397
Nieuws

T-Mobile bezorgd over omzet

T-Mobile heeft in Nederland de omzet in het derde kwartaal met 4 procent zien teruglopen tot 413 miljoen euro. Dat heeft T-Mobile Nederland donderdag bekendgemaakt.

Thomas Berlemann, directeur van het telecombedrijf, is bezorgd over de omzetdaling. „De dalende inkomsten in de markt beïnvloeden de gehele sector en vormen een uitdaging voor toekomstige investeringen die de groei van mobiel internet mogelijk moeten maken”, aldus Berlemann. De omzet daalde door nieuwe regels op het gebied van tarieven en toegenomen concurrentie. Daarnaast bracht het sms-verkeer minder op door het groeiende gebruik van gratis berichtendiensten zoals Whatsapp.

Ook werd er minder gebeld. Het aantal klanten daalde met ongeveer 100.000 tot 4,8 miljoen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst (ebitda) nam in het derde kwartaal wel toe, met 18 procent tot 143 miljoen euro. Dat kwam vooral door kostenbeheersing.

T-Mobile bekleedt momenteel de derde positie op de Nederlandse telecommarkt, achter KPN en Vodafone. Een veiling van mobiele frequenties die momenteel aan de gang is en enkele weken kan duren, kan de marktverhoudingen flink wijzigen. Er komt minstens één nieuwe speler op de markt.

Moederbedrijf Deutsche Telekom maakte donderdag een nettoverlies van 6,9 miljard euro over het afgelopen kwartaal bekend. Een jaar eerder hield het bedrijf nog een winst van dik 1 miljard euro over. Het forse verlies werd veroorzaakt door eenmalige lasten, vanwege de fusie van de Amerikaanse dochter T-Mobile USA.