Nieuws/Binnenland
1175430
Binnenland

Laagste bieder wint beste koopjes

Een nieuwe veiling waar niet de hoogste bieder, maar de bieder van het laagste bod er met de winst vandoor gaat. In tegenstelling tot traditionele veilingsites werkt deze via het afslagprincipe.

Sinds afgelopen week kun je bieden bij de veiling die start bij de winkeladviesprijs. Vervolgens daalt de prijs iedere seconde, totdat iemand besluit te kopen.

NLBieder veilt tussen 8.00 en 0.00 uur populaire consumentenartikelen. Het aanbod wisselt elke dag. Denk aan tablets, horloges en kleding tot cosmetica, games en accessoires. Elke veilingronde duurt gemiddeld vijftien minuten.

Durven wachten

„Je hoeft niet continu te bieden. En er is ook geen laatste minuut die steeds opnieuw ingaat en waarin deelnemers elkaar voortdurend nipt overtroeven. Als je biedt is dat meteen het winnende bod”, licht directeur Thijs Don toe. „Het draait dus om timing en voordeelinstinct. Hoe lang durf je te wachten om de laagste prijs te scoren? Dat maakt deze vorm van veilen veel spannender dan traditionele online veilingmethoden.”

Flexibele prijs

NLBieder is een initiatief van Groningse studenten met een passie voor e-commerce. Ze boekten eerder al succes met dagaanbiedingen.nl. Het idee voor NLBieder ontstond deze zomer. Don: „Succesvolle sites als vakantieveilingen.nl tonen aan dat consumentenvoorkeuren veranderen. De moderne consument koopt steeds vaker online en gaat voor een flexibele prijs.”

De winnaarVoor wie zich de gelukkige winnaar oftewel koper mag noemen, heeft het product de volgende dag in huis. Betaling kan met iDeal en verzending is gratis.