Nieuws/Binnenland
1175438
Binnenland

Ontdek Nieuw-Zeeland als een hobbit

Fans van Midden Aarde hoeven niet te wachten tot de première van The Hobbit om alvast een kijkje te nemen op de geweldige en indrukwekkende locaties uit de film. De Reiskrant zet alvast drie bekende filmlocaties op een rijtje die je kan bezoeken in Nieuw-Zeeland.

1. Hobbiton (Matamata)

Na de landing op het vliegveld van Auckland sprinten de échte fans van Midden Aarde naar de Hobbiton Movie Set in het dorpje Matamata. Hier vindt je de filmsets die daadwerkelijk gebruikt zijn in The Lord of the Rings en The Hobbit. Regisseur Peter Jackson heeft de set nagebouwd en achtergelaten als een permanente toeristenattractie.

 

2. Rivendell (Wellywood)

Een treinritje naar het zuiden van Tongariro naar hoofdstad Wellington brengt je in 'Wellywood', dé filmhotspot van Nieuw-Zeeland. Je vindt er de Weta Workshop, waar alle digitale computereffecten voor The Lord of the Rings en The Hobbit zijn gemaakt, en de Weta Cave, waar je souvenirs kan kopen.

3. The Misty Mountains (The Remarkables)

Queenstown, op het zuidelijke eiland, is ook een waar Hobbit-bolwerk. Nearby Paradise en Paradise Trust zijn gebruikt als filmlocaties voor Bree in The Hobbit. Je vindt er ook de Remarkables, een spectaculaire bergketen rondom Queenstown. De Remarkables komen vaak voor in de films van Peter Jackson, maar zijn vooral bekend als Mordor in The Lord of the Rings en als The Misty Mountains in The Hobbit.