Nieuws
1175439
Nieuws

Nederlandse vrouw gaat voor plat

De Nederlandse vrouw is veel ‘platter’ dan menigeen wellicht denkt. De hoogste hakken worden in Europa gedragen door Italiaanse, Engelse en Poolse vrouwen. De Nederlandse vrouw sluit de rij en is de draagster van de meest platte schoenen.

Italiaanse, Poolse en Engelse vrouwen kochten het afgelopen jaar minimaal 1 paar schoenen met hakken boven de 7 of zelfs boven de 10 centimeter.

Mediumhak

Nederlandse vrouwen scoren onder het gemiddelde als het gaat om hakken. Zij kochten wel schoenen, maar vaak met een kleine hak tot 3 of met een mediumhak tussen 4 en 6 centimeter. Europeanen kopen schoenen op basis van comfort (47%), prijs (36%), kwaliteit (36%) en stijl (28%). Voor Nederlanders is dit ook de top drie van aankoopcriteria, maar niet verrassend weegt voor Nederlanders de prijs zwaarder mee (43%) dan voor andere Europeanen.

Nederlandse mode-identiteit

Fransen omschrijven hun eigen stijl als chic, Italianen als trendsettend, Spanjaarden en Nederlanders als ontspannen en cool; Duitsers als klassiek en Engelsen als traditioneel. Op de vraag hoe zij de stijl van andere Europeanen omschrijven, is het opvallend dat de respondenten bij de stijl van Nederlanders geen sterke associatie hebben.

Dit blijkt uit onderzoek van een online schoenenwinkel onder vrouwen en mannen in zeven Europese landen.