Nieuws
1175510
Nieuws

Nieuwe BlackBerry's in januari

Smartphoneproducent RIM toont op 30 januari zijn eerste toestellen met daarop besturingssysteem BlackBerry 10. Met deze nieuwe smartphones moet het bedrijf de concurrentie met de iPhone en Android-toestellen weer aankunnen.

BlackBerry 10 is een compleet nieuwe versie van het besturingssysteem en moet dan ook een nieuw hoofdstuk voor het bedrijf inluiden. Samen met de introductie van het systeem worden ook de eerste toestellen onthuld. Vermoedelijk gaat het om een exemplaar met en één zonder fysiek toetsenbord.

Er is tot op heden nog niet heel veel bekend over de BB10-software. Het enige dat RIM tot op heden heeft getoond, is een virtueel toetsenbord dat woorden en complete zinsdelen kan voorspellen en een nieuwe camera-app.

De afgelopen jaren daalden de verkopen van BlackBerry-toestellen. De meeste klanten stapten over op iPhones of toestellen met het Android-besturingssysteem. Ook had het bedrijf veel te lijden van de zogeheten 'bring you own device'-trend bij bedrijven. Hierbij kunnen werknemers hun eigen toestellen ook zakelijk gebruiken. Traditioneel gezien deed RIM het namelijk erg goed bij bedrijven vanwege de sterke beveiliging die de toestellen en diensten van het bedrijf bieden.