Nieuws/Binnenland
1175529
Binnenland

Sluiter gepolst voor match fixing

Raemon Sluiter is tijdens zijn actieve carrière als tennisser wel eens gepolst om een wedstrijd te verkopen. Dat zegt de Rotterdammer in de NuSport. "Ik heb wel eens een anoniem telefoontje gehad op mijn hotelkamer, van de gokmaffia", onthult Sluiter.

"Dan wordt het driedubbele geboden van wat je normaal gesproken krijgt als je in de eerste ronde verliest", vertelt Sluiter, die het aanbod niet aannam. "Ik zei: 'Not interested' en smeet de hoorn erop." Ook is de voormalige nummer 46 van de wereld wel eens door een speler benaderd. "Maar ook dat heb ik nooit gedaan."

Toch denkt Sluiter dat gokken wel degelijk een probleem is in de tenniswereld. "Ik durf mijn hand niet in het vuur te steken dat iedereen zo'n aanbod afwijst. Het is wel heel snel verdiend."

In 2011 werd de Oostenrijkse tennisser Daniël Köllerer levenslang geschorst wegens match fixing rond zijn eigen partijen. "Laatst heeft de ATP nog een kwalificatieregel aangepast die match fixing tussen twee spelers in de hand werkte", legt Sluiter uit. "Dus het speelt zeker."