Nieuws
1175538
Nieuws

Advocaat begrijpt kritiek niet

Als PSV donderdag een topper in de eredivisie had gespeeld zouden Mark van Bommel, Kevin Strootman, Jetro Willems en Luciano Narsingh ook niet mee hebben gedaan. Dat zei trainer Dick Advocaat woensdag in een vooruitblik op de naderende ontmoeting in de Europa League met Dnjepr. „De jongens zijn gewoon niet fit.”

Advocaat had al aangekondigd geen risico's te gaan nemen met belangrijke spelers. Daarover ontstond een brede landelijke discussie. Advocaat: „Ik snap dat niet zo. Ik vind eerlijk gezegd het commentaar op mijn beslissing van andere trainers en bestuurders een beetje misplaatst.”

Verkwanselen

PSV zou de belangen van het Nederlandse voetbal internationaal verkwanselen. Volgens Advocaat is dat onzin. „Waar hebben we het over? PSV speelt al jaren aan de top en pakt de meeste punten voor Nederland. Tot nu toe dit seizoen hebben we al onze wedstrijd in de sterkst mogelijke samenstelling gespeeld en dat doen we tegen Dnjepr ook. Onze instelling internationaal is hetzelfde als in de eredivisie. We willen winnen.”