Nieuws/Binnenland
1175547
Binnenland

Werkverbod verpleegkundige na stelen morfine

Een 53-jarige verpleegkundige wordt geschrapt uit het beroepsregister vanwege diefstal van morfine en slaapmiddelen bij verschillende werkgevers. Het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg in Eindhoven heeft dat woensdag bepaald.

De zelfstandig verpleegkundige werd vorig jaar betrapt op diefstal bij woonzorgcentrum Zuiderhout in Teteringen (Noord-Brabant) nadat meer dan honderd ampullen medicatie waren verdwenen. Vanwege verslavingsproblemen is ze vanaf 2003 al bij diverse opdrachtgevers weggestuurd. Ze verscheen bijvoorbeeld dronken op haar werk. De Inspectie voor de Gezondheidszorg diende een tuchtklacht tegen haar in.

De vrouw zelf zegt dat ze veel uren werkte en dat alleen kon volhouden met middelen. Ze zegt dat ze nu niet meer verslaafd is.

Vanwege het hoge aantal van de gepleegde diefstallen en de lange tijdsduur vindt het tuchtcollege dat alleen een uitschrijving uit het register kan volgen. De tuchtrechters geloven niet dat het risico op herhaling is uitgesloten omdat de verslavingsbehandelingen nog steeds plaatsvinden. Een risicoloze en werkbare situatie is niet meer mogelijk, aldus de uitspraak.

De verpleegkundige kan nog in hoger beroep.