Nieuws/Binnenland
1175553
Binnenland

Lelystad schrapt belasting watersporters

De gemeenteraad van Lelystad besloot gisteravond om de invoering van de watertoeristenbelasting uit haar begroting te schrappen.

De watersporters en vooral ook de ondernemers in de branche zijn ingenomen met het besluit van de gemeenteraad. Martijn Dinant van Jachthaven Lelystadhaven: “We zijn blij zijn dat de watertoeristenbelasting voor 2013 niet wordt ingevoerd. Lelystad laat hiermee zien dat toeristen welkom zijn in plaats van ze weg te jagen”. Ook zijn collega-ondernemers van Flevo Marina en Deko Marine onderstrepen dit.

Nog geen afstel

Belangenorganisaties voor de watersport zoals HISWA Vereniging pleitten voor afschaffing van deze belasting. Regiomanager Gerdina Krijger van HISWA Vereniging: “Dat de gemeente heeft besloten om voor 2013 de watertoeristenbelasting niet in te voeren wil nog niet zeggen dat deze plannen definitief van de baan zijn. Wij gaan door met onze lobby om te zorgen dat de watertoeristenbelasting permanent van de agenda verdwijnt”.

Watersportgemeente

Lelystad boekt als jonge gemeente in het IJsselmeergebied voor het eerst resultaten als watersportgemeente. Passanten besteden zo’n 95 euro per dag. Ze zijn daarmee van groot belang voor de Lelystadse winkels en horeca. Daarbij leveren de klanten werk op voor de vele jachtservice- en onderhoudsbedrijven.