Nieuws/Binnenland
1175561
Binnenland

NIEUWE BOTEN

Geen zeil maar kite

Naast kitesurfen bestaat nu ook de mogelijkheid tot ´kitevaren´. Bind een bootje onder de kite en varen maar.

De onzinkbare KiteTender is een speciaal ontwikkeld bootje dat zich voort laat bewegen met dezelfde kite als gebruikt wordt voor het kitesurfen.

Onzinkbaar

Met de oprukkende populariteit en het dito niveau van kitesurfen vond Peter Renssen uit Zwolle het weleens tijd worden om naast de surfplank ook eens een boot onder de vlieger te binden. En zo is de onzinkbare KiteTender, gemaakt van hout-kunststof composiet ontstaan. Hij meet 6,50 x 2,40 x 0,35 (met zwaard naar beneden 0,90 meter), is trailerbaar en wordt geleverd met of zonder console.

Deze boot is uitermate geschikt voor ondiepe wateren. Want vaar je ruim aan de wind, dan heb je weinig zwaard nodig en kun je je op de Wadden zo over de banken laten glijden. Valt de wind weg, start dan de buitenboordmoter (maximaal 70 pk) en keer bijvoorbeeld wakeboardend terug naar de haven.

Nooit meer wachten

Bovendien heeft de boot geen mast, dus wachten voor bruggen is verleden tijd. De trekkracht van de kite kun je vergroten en verkleinen en dat maakt deze innovatieve manier van varen net zo veilig als zeilen.

Kortom, de KiteTender van Renssen Concept Nautique is een mobiel en grensverleggend concept.

Specs van de KiteTender

Bron: Nauticlink