Nieuws/Binnenland
1175583
Binnenland

Prijzen voor Stella McCartney

Stella McCartney is tijdens de jaarlijkse Britse mode awards gelauwerd met de British Designer of the Year Award en de Designer Brand Award.

Een terecht compliment voor de dochter van Paul McCartney die sinds 2001 haar eigen label runt onder de vlag van de Gucci Group. Na jaren van kritiek, slechte cijfers en matige collecties, scoort de Britse ontwerpster als een tierelier. Haar creaties worden gedragen door beroemde lijven op de rode loper en vinden ook gretig aftrek bij minder bekende liefhebbers. Afgelopen jaar was haar werk wereldwijd zichtbaar. Stella had de tenues van het Britse team voor de Olympische Spelen ontworpen.

Tijdens het mode-evenement dat in het Savoy Hotel in Londen werd gehouden en aan elkaar werd gepraat door G-Star boegbeeld Gemma Arterton en Nick Grimshaw, was het een komen en gaan van sterren. Architect Zaha Hadid was er, Ron Wood, Amber Valletta en Salma Hayek die beiden een jurk van Stella McCartney droegen, Valentino (hij heeft een geweldige expositie in het Londense Sommerset House), Livia Firth (de vrouw van Colin), prinses Béatrice en Rita Ora.

Manolo Blahnik was een van de veertien modegoden die een prijs mee naar huis mocht nemen. De schoenontwerper werd onderscheiden met de Outstanding Achievement in Fashion Award.