Nieuws
1175603
Nieuws

The Guardian prijst Amsterdam als dé kerstbestemming

De Britten zijn dol op Amsterdam, want nu wordt de Nederlandse hoofdstad er weer geprezen als een van de leukste vakantiebestemmingen. De gezaghebbende Britse krant The Guardian prijst Amsterdam nu voor het meest sfeervolle kerstgevoel.

Waar kun je het beste het kerstseizoen doorbrengen? In Amsterdam, kopt The Guardian in Groot-Brittannië. Naast wandelen in Schotland, prijst de krant dit jaar de Nederlandse hoofdstad aan als intiem en sfeervol alternatief voor een Engels kerstfeest.

Volgens reisverslaggever Joanne O'Connor is het een goed moment om ‘Hollands’ te gaan - “It's a good time to… go Dutch”. Ze promoot de stad voor de eigen intieme stijl tijdens deze decembermaand. Het Light Festival wordt als eerste aangehaald. Deze wordt dit jaar voor de eerste keer gehouden. Het festival bestaat uit de Boulevard of light waarvoor vanaf 7 december meerdere (historische) gebouwen langs de Amstel anderhalve maand verlicht worden, de fonkelende Christmas Canal Parade over de grachten op zaterdag 15 december en de Illuminade. De laatste is een avondwandeling dwars door Amsterdam waar op verschillende plekken lichtkunstwerken geplaatst zijn. Tijdens deze route die 14 december begint en ruim twee weken duurt, staan lichtkunstenaars en licht als kunstvorm centraal.

Schaatsen

Ook de Funky Christmas Market op het Westergasfabriekterrein, onderdelen van Pink Christmas en het onderbinden van schaatsen op een van de ijsbanen in de stad wordt volop geprezen. The Guardian is de derde grootste krant van Groot-Brittannië en komt na de Daily Mail's Mail Online op de tweede plaats wat betreft meest gelezen online nieuwssite.

Vierhonderd jaar grachtengordel

Amsterdam werd onlangs nog in het boek Lonely Planet’s best in travel 2013 genoemd als tweede stad ter wereld om volgend jaar een bezoekje aan te brengen. Dit vanwege de vele festiviteiten en culturele evenementen die volgend jaar plaatsvinden. Zo bestaat de grachtengordel volgend jaar vierhonderd jaar en werd Van Gogh 160 jaar geleden geboren. Andere redenen voor toeristen om te komen zijn het 125-jarig bestaan van het Concertgebouw en het 175-jarig jubileum van Artis.

Bron: Metronieuws (Anne Fleur Pel)