Nieuws
1175608
Nieuws

Froome vlucht voor nijlpaard

Les één voor een wielrenner in Kenia. Bavianen zijn gevaarlijker dan luipaarden. Zeker wanneer ze in een grote groep zijn, vertonen ze snel agressief gedrag tegenover mensen. Luipaarden daarentegen zijn uiterst schuw en zullen nooit een mens als een prooi zien. Het zijn de wetten van de safari, waar de nummer twee van de Tour de France Chris Froome is opgegroeid, zijn passie voor wielrennen ontdekte en waar zijn hart nu nog steeds ligt.

Eén van zijn grootste avonturen beleefde hij tijdens het vissen in een rivier. „Ik had een plek uitgezocht waar ik op een rots ruim een meter boven het water zat, zodat krokodillen me niet konden grijpen. Als een dier bij me wilde komen, moest die me via de zijkant zo’n tien meter over de grond benaderen."

"Ik zag daar geen gevaar in, totdat ineens een nijlpaard vanuit het water opdook. Onder water beginnen zij al te rennen, waardoor het met een snelheid van zeker dertig kilometer per uur op me af kwam gestormd. Ik liet alles vallen en klom zo snel als ik kon via de rotsen omhoog. Een paar minuten keek het nijlpaard mij recht in de ogen aan, terwijl ik iets hoger zat. Toen gaf de ’hippo’ de poging op en keerde terug naar de rivier.”

Lees het volledige interview met Chris Froome in de online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).