Nieuws
1175637
Nieuws

Dure, maar mooie dock

Review: Ozaki iSuppli Gramo

Het aanbod van docks voor de iPhone is groot, maar gadgetfabrikant Ozaki heeft toch een manier gevonden om zich te onderscheiden van de rest. In de iSuppli Gramo zit verrassend weinig technologie. De gadget maakt namelijk geen gebruik van een speaker, maar een ’ouderwetse’ versterker.

De iSuppli Gramo is uitgerust met een ouderwetse grammofoonhoorn, waardoor klassiek en modern samenkomen in een apart design. Het uiterlijk spreekt me meteen aan. Het opvallende design gecombineerd met de glanzende finish zal niet ieders smaak zijn, maar als gadget valt de dock op en dat kan ik waarderen. Naar wens is de accessoire verkrijgbaar in het zwart, wit en rood. Aan de achterzijde zit een vaste USB-kabel. Voor het opladen sluit je de dock aan op de computer of met jouw eigen adapter op het stopcontact.

Zoals alle docks kan de iSuppli Gramo de accu van de telefoon opladen, maar de speciale functionaliteit van de gadget zit hem in de grammofoonhoorn. Door de iPhone (de modellen 4 en 4S) te plaatsen in de standaard, komen de speakers aan de onderkant van de telefoon uit op een tunneltje. Die leidt het geluid van de speakers door naar de hoorn, waar de muziek of een telefoongesprek versterkt uitkomt. In tegenstelling tot een box wordt het volume op een natuurlijke en simpele wijze opgeschroefd. Hierdoor krijg je een heel helder geluid, zonder het gekraak van de goedkope docks. Voor een feestje hoef je het niet te gebruiken, maar met zijn tweeën kun je prima samen naar muziek luisteren op jouw iPhone.

De iSuppli Gramo is met zijn standaard en versterker handig voor diegenen die Facetime veel gebruiken. Je hebt je handen vrij om andere dingen te doen en de grammofoonhoorn zorgt ervoor dat je het gesprek nog beter kunt volgen. Overigens moet je om de iPhone op de dock te zetten, wel het hoesje van de telefoon verwijderen. Dat is geen moeilijke handeling, maar praktisch is het niet. Hierdoor zal ik hem niet snel gebruiken, omdat je niet even snel je telefoon kan plaatsen en opladen. Iets wat bij mijn eigen dock wel kan.

Conclusie

Ozaki heeft met de iSuppli Gramo een grappige gadget op de markt gezet. De prijs van €43 is wel aan de hoge kant. Hierdoor vraag ik me af of de functionaliteiten wel opwegen tegen het prijskaartje. Het is een grappige en originele twist tussen modern en klassiek en de grammofoonhoorn werkt goed, maar waarschijnlijk zal de accessoire toch snel in een la verdwijnen.

Vergelijkbare producten

De iSuppli Gramo is uniek om dat het een dock is zonder speaker, maar met een versterker. Vergelijkbare producten zijn dan ook moeilijk te vinden. Voor een simpele iPhone-dock van bijvoorbeeld Apple of Belkin leg je ongeveer €30 neer. Versterkers (zonder oplaadmogelijkheden) zijn te vinden in alle kleuren en vormen. De Bone iPhone 4 Horn Stand kost €16 en de Sound eggs €15. Ozaki heeft zelf nog de O!music Zoo voor €25.