Nieuws/Binnenland
1175668
Binnenland

Dost: Ik ben sterker geworden

Bas Dost scoort de laatste weken volop bij VfL Wolfsburg. In de laatste vijf duels vond de voormalige SC Heerenveen-speler vijfmaal het doel. „Ik heb echt mijn draai gevonden in de Bundesliga. Ik ben nu helemaal fit en dat zie je aan mijn spel”, aldus Dost, die zich bescheiden opstelt.

„Ik kan zoveel doelpunten maken, omdat ik veel goede ballen krijg van mijn ploeggenoten.” Mede door de scoringsdrift van Dost – die afgelopen zomer voor zeven miljoen euro werd overgenomen van SC Heerenveen – is VfL Wolfsburg opgeklommen uit de degradatiezone.

Dost kende een goede start in Wolfsburg met de winnende goal in de negentigste minuut van de eerste competitiewedstrijd tegen VfB Stuttgart (0-1) Daarna speelde een enkelblessure hem parten, moest hij eenmaal hersteld enkele malen op de reservebank beginnen en werd vanwege de slechte resultaten trainer Felix Magath ontslagen. Magath staat bekend om zijn spartaanse trainingsmethoden én ongebreidelde kooplust, maar het leidde allemaal niet tot succes. Hoewel Dost in de voorbereiding vanwege de zware trainingsarbeid kotsend langs het veld stond, spreekt hij niet negatief over die aanpak. „Ik ben wel sterker geworden en dat is heel belangrijk in de Bundesliga.”