Nieuws/Binnenland
1175735
Binnenland

Dagrecept 28-11-12

Ouderwets lekkere varkenshaas  

De Keten Duurzaam Varkenvlees houdt vandaag een stevige presentatie. En dat kunnen ze met opgeheven hoofd doen. Steeds meer varkens worden in Nederland steeds behoorlijker gehouden. Nee, we zijn er niet en ook in deze ketens moet nog een hoop worden geleerd.

Nodig:

  • 1 varkenshaas (400 gr)
  • 75 gr boter
  • beetje bloem
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl slagroom
  • zout en peper

De Keten Duurzaam Varkenvlees houdt vandaag een stevige presentatie. En dat kunnen ze met opgeheven hoofd doen. Steeds meer varkens worden in Nederland steeds behoorlijker gehouden. Nee, we zijn er niet en ook in deze ketens moet nog een hoop worden geleerd. Een andere weg wil niet direct zeggen de goeie weg, maar wel lef. En met beroeps-trots. En dat is al heel veel gewonnen.

Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en laat even intrekken. Haal door de bloem. Verhit de boter en schroei het vlees rondom dicht. Deksel schuin zetten (krijg je stevig korstje) en in 20 minuten garen. Vuur niet te hoog natuurlijk.

Haal uit de pan. Pak lekker in, in folie en laat liggen. Fruit de ui in de braadboter, witte wijn erbij, hoog vuur en laat inkoken. En dan langzaam de slagroom erbij. Even koken, even zeven, even op smaak brengen, dan de haas in mooie plakjes snijden en de saus er over serveren. Voor zo iets lekkers koop je toch vanzelf al wat beter vlees? Dacht ik ook.

 

Meer recepten op www.etenengenieten.nl

l