Nieuws/Buitenland
1175803494
Buitenland

Vrouw doneert liters moedermelk na overlijden baby

Een Amerikaanse moeder die haar kindje op een tragische manier verloor, heeft 33 liter moedermelk gedoneerd aan andere vroeggeborenen en baby’s die met complicaties ter wereld kwamen.

De 22-jarige Alexis Marrino uit de staat South Dakota wilde op die manier haar overleden dochter in herinnering houden. Voor de geboorte van het meisje ontdekte Marrino en haar man dat de baby een ernstige hersenafwijking had, zo meldt Daily Mail. Tot groot verdriet van de vrouw kwam borstvoeding geven er dus niet van.

Marrino en haar partner besloten de zwangerschap niet af te breken, omdat ze hun kindje wel graag even in de armen wilden sluiten. McKingleigh Marrino kwam op 29 juli 2019 ter wereld. De ouders mochten hun dochtertje slechts één uur en tien minuten bewonderen voordat het kind overleed.

Emotioneel

De dag na het verlies besloot Marrino te beginnen met kolven. Dat was ’emotioneel’, maar anderzijds voelde de twintiger zich naar eigen zeggen ’gelukkig’ omdat ze nog iets voor anderen kon betekenen. „Mensen bleven mij vertellen hoeveel kinderen ik hiermee zou helpen. Ik ben blij met hoeveel ik uiteindelijk kon kolven.”